M.E.B. Görevde Yükselme Sınavı Çıkmış Sorular 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu’na göre ilköğretim kurumlarının kuruluş ve kuruluş şekilleriyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Soru

1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu’na göre ilköğretim kurumlarının kuruluş ve kuruluş şekilleriyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) İlköğretim kurumlarının ilkokul ve ortaokul olarak birlikte tek müdürlük altında kurulması esastır.

B) Ortaokul ve liselerde, Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamberimizin hayatı, isteğe bağlı seçmeli ders olarak okutulur.

C) Ortaokullar ile imam-hatip ortaokullarında lise eğitimini destekleyecek şekilde öğrencilerin yetenek, gelişim ve tercihlerine göre seçimlik dersler oluşturulur.

D) İlköğretim kurumları; dört yıl süreli ve zorunlu ilkokullar ile dört yıl süreli, zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkân veren ortaokullar ile imam-hatip ortaokullarından oluşur.

E) Nüfusun az ve dağınık olduğu yerlerde, köyleri gruplaştırmanın mümkün olmadığı yerlerde yatılı ilköğretim bölge okulları kurulur.


Doğru Cevap: Görüntülemek için tıklayınız.


Online Soru: 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu’na göre ilköğretim kurumlarının kuruluş ve kuruluş şekilleriyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu’na göre ilköğretim kurumlarının kuruluş ve kuruluş şekilleriyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu’na göre ilköğretim kurumlarının kuruluş ve kuruluş şekilleriyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?