1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu Deneme Sınavı

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre, "Eğitim kampüsleri ve okul ile ailenin işbirliği" ait verilenlerden hangisi doğru değildir?

Soru

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre, "Eğitim kampüsleri ve okul ile ailenin işbirliği" ait verilenlerden hangisi doğru değildir?

A) Aynı alan içinde birden fazla örgün ve/veya yaygın eğitim kurumunun bir arada bulunması halinde eğitim kampüsü kurulabilir ve bunların ortak ihtiyaçlarını karşılamak üzere eğitim kampüsü yönetimi oluşturulabilir.

B) Eğitim kampüsü bünyesindeki ortak açık alan, kantin, salon ve benzeri yerlerin işlettirilmesi veya işletilmesi kampüs yönetimince yerine getirilir.

C) Eğitim kampüslerinin kuruluşu, yönetiminin oluşumu, gelirlerinin harcanması ve denetlenmesi ile bu fıkrada belirtilen diğer hususlar Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığınca müştereken hazırlanan yönetmelikle düzenlenir.

D) Okul-aile birlikleri, okulların eğitim ve öğretim hizmetlerine etkinlik ve verimlilik kazandırmak, okulların ve maddi imkanlardan yoksun öğrencilerin zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak üzere; ayni ve nakdi bağışları kabul edebilir.

E) Okul-aile birliklerinin kuruluş ve işleyişi, kantin, salon ve benzeri yerlerin işlettirilmesi veya işletilmesinden sağlanan gelirlerin dağıtım yerleri ve oranlarına dair usul ve esaslar, okul müdürlüğünce düzenlenir.


Doğru Cevap: Görüntülemek için tıklayınız.


Online Soru: 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre, "Eğitim kampüsleri ve okul ile ailenin işbirliği" ait verilenlerden hangisi doğru değildir?

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre, "Eğitim kampüsleri ve okul ile ailenin işbirliği" ait verilenlerden hangisi doğru değildir? 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre, "Eğitim kampüsleri ve okul ile ailenin işbirliği" ait verilenlerden hangisi doğru değildir?