1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu Deneme Sınavı 6

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre, ilköğretim kurumlarının kuruluş şekilleri ile ilgili olarak aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

Soru

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre, ilköğretim kurumlarının kuruluş şekilleri ile ilgili olarak aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

A) Ortaokullar ile imam-hatip ortaokullarında lise eğitimini destekleyecek şekilde öğrencilerin yetenek, gelişim ve tercihlerine göre seçimlik dersler oluşturulur.

B) İlköğretim kurumları; dört yıl süreli ve zorunlu ilkokullar ile dört yıl süreli, zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkân veren ortaokullar ile imam-hatip ortaokullarından oluşur.

C) Nüfusun az ve dağınık olduğu yerlerde, köyler gruplaştırılarak, merkezi durumda olan köylerde ilköğretim bölge okulları kurulur.

D) İmam-hatip ortaokulları ve diğer ortaokullarda okutulacak seçmeli dersler için oluşturulacak program seçenekleri okul müdürlüklerince belirlenir.

E) İmkân ve şartlara göre ortaokullar, ilkokullarla veya liselerle birlikte de kurulabilir.


Doğru Cevap: Görüntülemek için tıklayınız.


Online Soru: 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre, ilköğretim kurumlarının kuruluş şekilleri ile ilgili olarak aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre, ilköğretim kurumlarının kuruluş şekilleri ile ilgili olarak aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre, ilköğretim kurumlarının kuruluş şekilleri ile ilgili olarak aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?