2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 3

2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 3 çöz. 2024 KPSS Güncel Bilgiler Test ve Denemeleri kategorisi 2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 3 çöz.



2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 3 çöz. 2024 KPSS Güncel Bilgiler Test ve Denemeleri kategorisi 2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 3 çöz. 2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 3 online çöz

2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 3 Çöz

2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 3 çöz. 2024 KPSS Güncel Bilgiler Test ve Denemeleri kategorisi 2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 3 çöz. 2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 3 çöz

Online 2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 3 Soruları çöz

Soru 1


Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) tarafından hava savunma birliklerinin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla geliştirilen Türkiye’nin ilk jet motorlu yüksek hızlı hedef uçak sisteminin adı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2


Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. tarafından "Milli Muharip Uçak Geliştirme Projesi" kapsamında geliştirilen, F16'ların yerini alacak olan ve 2023 yılından itibaren gökyüzünde göreceğimiz ilk yerli savaş uçağımızın adı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3


Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin Kurucu üye ülkelerden biri değildir?

Soru 4


Semerkant’ta yaptırdığı rasathanede gözlemlerde bulunan ve "Yıldızların Fihrist Cetvelleri” adlı eseri yazan bilim adamı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5


Şifrelenmiş Metinlerin Çözümlenmesi adlı eserinde şifrelerin çözümlenmesi için frekans analizi yöntemlerini göstererek bilinen bütün şifreleme yöntemlerini kırılabilir hâle getiren bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6


Anadolu’nun ilk kapalı avlulu medresesi olan, kelime anlamı olarak "düşmana baskın yapan" anlamına gelen ve uzun yıllar tıp tahsili verilen medrese aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7


Vatikan kütüphanesi arşivlerinde yer alan, Türk ve Dünya seyahat notlarına dayanan "Nil Haritası" adlı eserin sahibi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 8


Aşağıda verilen ülkelerden hangisi "Uluslararası Para Fonu" tarafından rapor edilen yedi büyük gelişmiş ekonomiye sahip G7'ye (Yedili Grup) dahil ülkelerden biri değildir?

Soru 9


Yapı ve tarz olarak İstanbul'daki ünlü Miniatürk parkını andıran, Uluğ Bey Medresesi, Tac Mahal, Mostar Köprüsü ve Selimiye Camii gibi önemli yapıların minyatürlerinin yer aldığını "Esminyatürk" hangi ilimizdedir?

Paylaş

Etiketler: