2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 9

2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 9 çöz. 2024 KPSS Güncel Bilgiler Test ve Denemeleri kategorisi 2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 9 çöz.



2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 9 çöz. 2024 KPSS Güncel Bilgiler Test ve Denemeleri kategorisi 2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 9 çöz. 2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 9 online çöz

2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 9 Çöz

2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 9 çöz. 2024 KPSS Güncel Bilgiler Test ve Denemeleri kategorisi 2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 9 çöz. 2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 9 çöz

Online 2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 9 Soruları çöz

Soru 1


Bizans İmparatorluğu döneminde yaptırılan ve 1500 yıldır ayakta kalmayı başaran "Unesco Dünya Miras Geçici Listesine" alınan Justinianus Köprüsü hangi ilimiz sınırları içerisinde yer alır?

Soru 2


Türk şiirinin en özel isimlerinden biri olan, "Artist Sanatçı" olarak bilinen, Türk edebiyatına başyapıtlar bırakan yazar ve şair aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3


Çanakkale Muharebelerinde şehit düşen tüm askerlerimizi simgelemek ve onların anısını yaşatmak amacıyla 1944 yılında Milli Savunma Bakanlığının açmış olduğu proje yarışmasını kazanarak "Şehitler Abidesini" tasarlayan mimar aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4


İslam coğrafyasında yazılmış, dini, felsefi, edebi ve bunun gibi birçok alanla ilgili eserleri kendinde toplayan ve bu eserleri mümkünse yazarlarıyla birlikte tanıtan ansiklopedik ve bibliyografik bir eser olan "Keşfü'z-Zünun" adlı eserin yazarı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5


Dünyada ilk defa, elektrikli, körüklü, sıfır emisyonlu tamamen yerli ve milli olarak dizayn edilen, "Elbüs otobüsleri" hangi şehrimizde hizmet vermektedir?

Soru 6


İslam tarihinin ilk dönemine ait eserlerden Hazreti Osman'a atfedilen Kuran-ı Kerim başta olmak üzere nadide yazma eserlerden oluşan zengin bir külliyata sahip olan, Türk ve İslam sanat eserlerini topluca kapsayan ilk Türk müzesi ve aynı zamanda Osmanlı İmparatorluğu döneminde açılan son müze olma özelliği taşıyan "Türk İslam Eserleri Müzesi" hangi şehrimizdedir?

Soru 7


30'dan fazla uygarlığın izlerini taşıyan bir bölgede 8 bin yıl gibi çok uzun süredir bahçe olarak var olmasıyla, tarımsal değerinin dışında kültürel ve tarihi olarak da özgün bir yere sahip olan, aynı zaman "UNESCO Dünya Miras Listesi"nde yer alan "Hevsel Bahçeleri" hangi şehrimizdedir?

Soru 8


Dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan, tarihi ve doğal güzellikleri bir arada bulundurmasından dolayı adeta açık hava müzesini andıran, "Kapadokya'nın incisi" olarak nitelendirilen Ihlara Vadisi hangi ilimiz sınırları içerisinde yer alır?

Soru 9


Türk musiki tarihinin en önde gelen birkaç simasından biri olan, ayrıca Türkiye için ne kadar önemli olduğunu göstermek adına 100 TL'lik banknotların arkasında resminin yer aldığı ünlü şair ve hattatımız kimdir?

Paylaş

Etiketler: