2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 27

2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 27 çöz. LGS Din Kültürü Test ve Denemeleri kategorisi 2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 27 çöz.



2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 27 çöz. LGS Din Kültürü Test ve Denemeleri kategorisi 2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 27 çöz. 2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 27 online çöz

2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 27 Çöz

2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 27 çöz. LGS Din Kültürü Test ve Denemeleri kategorisi 2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 27 çöz. 2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 27 çöz

Online 2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 27 Soruları çöz

Soru 1


Yapılan araştırmalar, meyve ve sebzelerin besin değerlerinin geçmişten günümüze önemli bir düşüş gösterdiğini ortaya koymaktadır. Kimyasal atıklar sebebiyle toprağın verimsizleşmesi, tarım ilaçlarının bilinçsiz kullanımı, çabuk olgunlaşmasını sağlamak amacıyla sebze ve meyvelerde çeşitli hormonların kullanılması bu düşüşün nedenleri arasında sayılabilir. Bu durum, insanlığın bugünü ve yarını için büyük risk oluşturmaktadır.

Aşağıdaki ayetlerden hangisinin mesajı bu metinde anlatılanlarla örtüşmektedir?

Soru 2


İnsan; rızkını kazanmak için, Allah’ın koyduğu yasalar çerçevesinde çalışıp çabalar. Karşısına çıkan imkânları değerlendirir, tercihlerde bulunur ve kendine uygun işi seçer. Allah da yaptığı işin gereklerini yerine getiren kişiye rızkını verir.

Bu metinde anlatılanlar aşağıdakilerden hangisiyle ilişkilendirilemez?

Soru 3


• “Kim iyi bir iş yaparsa kendi lehinedir. Kim de kötülük yaparsa kendi aleyhinedir…” (Kehf suresi, 29. ayet) • “Andolsun, size içinde sizin için öğüt bulunan bir kitap indirdik. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız?” (Enbiyâ suresi, 10. ayet)

Bu ayetlerden insan ile ilgili;

I. Tercihlerinde özgürdür.

II. Eylemlerinden sorumludur.

III. Düşünebilme yeteneğine sahiptir.

yargılarından hangilerine ulaşılabilir?

Soru 4


“Allah, kendisinden başka hiçbir ilah olmayandır; diridir, her şeyin varlığı O’na bağlı ve dayalıdır. Ne uykusu gelir ne de uyur. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O’nundur. O’nun izni olmadıkça katında hiçbir kimse şefaat edemez. Onların önlerinde ve arkalarında olanları O bilir. O’nun bildirdiklerinin dışında insanlar O’nun ilminden hiçbir şeyi tam olarak bilemezler...” (Bakara suresi, 255. ayet)

Ayet’el-Kürsi’nin Türkçe mealindeki altı çizili bölümler Allah’ın isimleriyle eşleştirildiğinde aşağıdakilerden hangisi dışta kalır?

Soru 5


Ahmet Bey, tarımsal üretimi etkileyen faktörleri dikkate alarak; tarımın bilinçli yapılması konusunda çevresindeki çiftçilere örnek oldu. O, üretime başlamadan önce toprak analizi yaptırdı. Çıkan sonuçlara göre, tarlalarında hangi sebzeleri yetiştirmenin daha uygun olacağı konusunda uzmanlara danıştı. Aldığı tavsiyelerden hareketle tarlalarına uygun sebzeleri ekti ve gerekli bakımları yaptı. Bol ve kaliteli ürün alabilmek için Allah’a dua etti. Hasat mevsimi geldiğinde hem verim hem de kalite açısından iyi bir sonuç elde etti.

Metinde anlatılanlar aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ilişkilendirilemez?

Paylaş

Etiketler: