2020 Kasım LGS Türkçe Örnek Sorular

2020 Kasım LGS Türkçe Örnek Sorular çöz. LGS Türkçe Testleri ve Denemeleri kategorisi 2020 Kasım LGS Türkçe Örnek Sorular çöz.



2020 Kasım LGS Türkçe Örnek Sorular çöz. LGS Türkçe Testleri ve Denemeleri kategorisi 2020 Kasım LGS Türkçe Örnek Sorular çöz. 2020 Kasım LGS Türkçe Örnek Sorular online çöz

2020 Kasım LGS Türkçe Örnek Sorular Çöz

2020 Kasım LGS Türkçe Örnek Sorular çöz. LGS Türkçe Testleri ve Denemeleri kategorisi 2020 Kasım LGS Türkçe Örnek Sorular çöz. 2020 Kasım LGS Türkçe Örnek Sorular çöz

Online 2020 Kasım LGS Türkçe Örnek Sorular Soruları çöz

Soru 1


Bu metinde Nuri Pakdil ile ilgili,

LGS Türkçe Kasım Soru 1

 

I. Hangi türde eserler verdiği

II. Fikir hayatının şekillenmesinde kimlerin etkili olduğu

III. Kendisine niçin ‟Kudüs Şairi” dendiği

bilgilerinden hangilerine değinilmiştir?

Soru 2


Nuri Pakdil bu metindeki altı çizili cümlede suskunluğun, kendisine hangi duyguyu yaşattığını ifade etmek istemiştir?

Soru 3


Türkiye Büyük Millet Meclisi Müzesine giden bir öğrencinin, ziyaret ettiği bazı bölümlerle ilgili izlenimleri şunlardır: Bu odadaki sıralarda milletvekillerinin oturduğunu hayal edip yeni kurulan ülkenin o günkü atmosferinde nelerin görüşüldüğünü düşünmek oldukça heyecan vericiydi. Gezdiğim başka bir bölümde yerli ve yabancı basın-yayın organlarının farklı olaylarla ilgili manşetlerini okuyarak o dönemin izlerini sürdüm âdeta. Mustafa Kemal Atatürk’ün dürbünü, gömleği ve kravatının sergilendiği oda ise beni oldukça duygulandırdı.

Bu izlenimlerden hareketle söz konusu öğrencinin, müzenin aşağıdaki bölümlerinden hangisini gezdiği söylenemez?

Soru 4


Öğrencilik yıllarımda Avrupa’ya birçok seyahatim oldu. O dönemde Fransa’daki çanta satıcılarının müşterilere, çanta takma konusundaki ısrarları beni şaşırtmıştı. Sonradan anladım ki insan, bir nesnenin kendisine ait olabileceğini düşündüğünde bir sahiplik duygusu geliştiriyor ve ondan ayrılmak bir kaybetme kaygısı yaratıyor. Böylece kişi, o nesneyi satın alma konusunda daha istekli oluyor.

Aşağıdakilerden hangisi bu parçada sözü edilen durumu örneklemektedir?

Soru 5


Işık, gölge ve hacim duygusunun yansıtılmadığı küçük, renkli çizimlerin yapıldığı bu resim sanatında perspektif (bir nesnenin büyüklüğünün, görüldüğü gibi çizilmesi) uygulanmaz.

Aşağıdakilerden hangisi bu metinde sözü edilen resim sanatının örneğidir?

Soru 6


‟İcat” ve ‟keşif” kelimeleri çoğu zaman aynı anlamda kullanılsa da aslında anlamları birbirinden çok farklıdır. Keşif, zaten var olan bir şeyin bulunmasıdır. Örneğin yer çekimi her zaman vardı ama biz onu Newton sayesinde fark ettik. İnsanlar olmasa da yer çekimi olacaktı. İcatta ise daha önce var olmayan bir şeyin ortaya çıkarılması söz konusudur.

Buna göre aşağıdaki metinlerin hangisinde icat veya keşif kavramı yanlış kullanılmıştır?

Soru 7


Bu metinden aşağıdaki yargıların hangisi çıkarılamaz?

LGS Türkçe Kasım Soru 1

Soru 8


Aşağıdaki dizelerden hangisi tema bakımından diğerlerinden farklıdır?

Soru 9


Antroposen adı verilen yeni çağın en belirgin özelliği, ona jeolojik faaliyetlerden çok, insanların yol açmış olmasıdır. - - - -

Bu cümlenin ardına anlam akışına göre,

I. Antroposen Çağı’nda gezegenin insan eli değmemiş köşeleri gitgide azalırken yerleşim merkezleriyle diğer canlıların paylaştığı kırsal arasında var olduğuna inanılan kültür-doğa ayrımı ortadan kalkıyor.

II. Canlılar ile makinelerin, doğal ve yapay zekânın iç içe geçtiği bu çağın gözle görünür sonuçlarından en dikkat çekeni, Pasifik Okyanusu’ndaki ‟Yedinci Kıta” adı verilen devasa atık yığınıdır.

III. Farklı bir jeolojik çağa girildiği konusunda dünyadaki pek çok bilim insanı aynı fikri taşımaktadır.

cümlelerinden hangileri getirilebilir?

Soru 10


Son bestelerimden biri olan 9. Senfoni’yi dinlemeyen yoktur. 90’lı yıllarda okullarınızda teneffüs zili bile oldu. Ne var ki ben 9. Senfoni’nin tek bir notasını bile duyamadım. Duymayan bir müzisyen! Kulağa imkânsız gibi geliyor, değil mi? Oysa kafamın içi seslerle dolup taşıyor.

Bu parçada,

I. Sevinç, kıvanç, acı, korku, şaşma gibi duyguları anlatan cümle veya ibarelerin sonuna ünlem işareti konur.

II. Özel adlara getirilen iyelik, durum ve bildirme ekleri kesme işaretiyle ayrılır.

III. Bilinmeyen, kesin olmayan veya şüpheyle karşılanan yer, tarih vb. durumlar için soru işareti kullanılır.

kurallarından hangilerinin örneği vardır?

Paylaş

Etiketler: