2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 17

2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 17 çöz. 2024 KPSS Güncel Bilgiler Test ve Denemeleri kategorisi 2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 17 çöz.



2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 17 çöz. 2024 KPSS Güncel Bilgiler Test ve Denemeleri kategorisi 2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 17 çöz. 2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 17 online çöz

2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 17 Çöz

2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 17 çöz. 2024 KPSS Güncel Bilgiler Test ve Denemeleri kategorisi 2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 17 çöz. 2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 17 çöz

Online 2024 KPSS Güncel Bilgiler Test 17 Soruları çöz

Soru 1


Türk Ressamları tarafından Avrupa’da açılan ilk sergi olan Viyana Sergisine, “Otoportre”, “I. Sultan Selim”, “Sarayda Beethoven” ve “Sarayda Goethe” isimli tabloları ile katılan ve aynı zamanda son Osmanlı halifesi olan padişah aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2


Şifalı bitkilerin ve ilaçların isimlerinin yer aldığı dünyadaki ilk eczacılık kitabı olarak bilinen "Kitâbü’s-Saydana Fi’t-Tıb" yazarı ünlü İslam bilgini aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3


Bundan tam bir buçuk asır önce "Divan-ı Ahkam-ı Adliye" (bugün ki ismiyle Yargıtay), hangi padişah döneminde kurulmuştur?

Soru 4


Lale Devri’ni resimleriyle anlatan, Osmanlı minyatür sanatının son büyük temsilcisi sayılan, ünlü nakkaş aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5


Yüzölçümü bakımından ülkemizin en büyük ili aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6


Dünya’ya boyut olarak çok benzediğinden Dünya’nın kardeş gezegeni olarak adlandırılan, aynı zamanda dünya’ya en yakın mesafede bulunan gezegen aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7


Tarihi milattan önce üçüncü yüzyıla kadar dayanan, zamanla üzerine yeni yapılar inşa edilen fakat toprak altı zenginliği bozulmayan antik tiyatro, surlar, su kemerleri ve Roma köprüsü gibi yapıların da yer aldığı, Batı Karadeniz'in Efes'i olarak adlandırılan "Prusias ad Hypium Antik Kenti" hangi ilimiz sınırları içerisinde yer alır?

Soru 8


Yaşamı boyunca ülkesindeki Müslümanların hakları için mücade eden, "Tarihe Tanıklığım" ve "Köle Olmayacağız" gibi önemli eserleri kaleme alan, Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9


Fotoğraf sanatının dünyadaki en büyük isimlerinden biri olan, Picasso ile röportaj yaparak Almanya'da çok az fotoğrafçıya verilen "Master of Leica" ünvanını kazanan, duayen foto muhabiri aşağıdakilerden hangisidir?

Paylaş

Etiketler: