8. Sınıf Din Kültürü Deneme Sınavı

8. Sınıf Din Kültürü Deneme Sınavı çöz. LGS Din Kültürü Test ve Denemeleri kategorisi 8. Sınıf Din Kültürü Deneme Sınavı çöz.



8. Sınıf Din Kültürü Deneme Sınavı çöz. LGS Din Kültürü Test ve Denemeleri kategorisi 8. Sınıf Din Kültürü Deneme Sınavı çöz. 8. Sınıf Din Kültürü Deneme Sınavı online çöz

8. Sınıf Din Kültürü Deneme Sınavı Çöz

8. Sınıf Din Kültürü Deneme Sınavı çöz. LGS Din Kültürü Test ve Denemeleri kategorisi 8. Sınıf Din Kültürü Deneme Sınavı çöz. 8. Sınıf Din Kültürü Deneme Sınavı çöz

Online 8. Sınıf Din Kültürü Deneme Sınavı Soruları çöz

Soru 1


Kur'an’la ilgili;

I. Doğru bilgiye önem verir.

II. Vahiy dışındaki bilgi kaynaklarını reddeder.

III. Tahmine (zanna) dayalı bilgiden kaçınmayı öğütler.

IV. Taassupkâr düşünce ve yaşantıya karşıdır.

yargılardan hangileri doğrudur?

Soru 2


Kuyudan saraya, saraydan zindana ve nihayet rüya yorumuyla Mısır'ın hazine bakanlığına getirilen peygamber aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3


Hz. Muhammed (s.a.v.), hayvanların sahipleri üze- rinde bazı hakları olduğunu belirterek, “...Acıkan her hayvan hususunda dikkatli olun, kıyamet günü Allah’a şikâyet edilirsiniz.” uyarısında bulunmuştur. Ayrıca, keyfi olarak hayvan öldürülmesini de yasaklayarak, “Haksız yere bir kuş veya daha küçük bir hayvan öldüren insana, Allah onun hesabını mutlaka soracaktır.” buyurmuştur.

Bu metinden;

I. hayvanların da belirli haklara sahip olduğu,

II. ihtiyaç hâlinde avlanılabileceği,

III. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hayvan haklarını korumaya çalıştığı,

IV. İslam'da avcılığın her türünün yasak kılındığı

çıkarımlarından hangilerine ulaşılabilir?

Soru 4


Hz. Muhammed (s.a.v.), hicretin sekizinci yılında Mekke'nin fethine giderken bir vadide, yolun kenarında yeni doğmuş yavrularını emziren bir köpek gördü. Bir sahabeyi çağırıp köpeğin ve yavrularının rahat- sız edilmemesini sağlamak üzere ordu geçinceye kadar onun orada nöbet tutmasını emretti.

Hz. Muhammed’in (s.a.v.) bu tavrından;

I. merhametli olma,

II. hayvanları sevme,

III. affedici ve hoşgörülü olma,

IV. hakkı gözetme

çıkarımlarından hangilerine ulaşılabilir?

Soru 5


Aşağıdakilerden hangisi alkol, uyuşturucu, sigara gibi kötü alışkanlıklara başlama nedenlerinden biri olamaz?

Soru 6


Kim doğru yolu seçerse bunu ancak kendi iyiliği için seçmiş olur. Kim de doğruluktan saparsa kendi za rarına sapmış olur. Hiçbir günahkâr, başkasının günah yükünü üstlenmez… (İsra suresi, 15. ayet)

Bu ayette;

I. sorumluluk,

II. tevekkül,

III. özgürlük,

IV. cüzi irade

kavramlarından hangilerine değinilmektedir?

Soru 7


Sincapların, toprağın altına sakladıkları meyve palamutlarını nereye koyduklarını unuttukları için her yıl binlerce yeni fidanın oluştuğunu biliyor musunuz?

Bu soru cümlesinden hareketle aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz?

Soru 8


Allah, toplumsal olaylar arasında var olan sebep-sonuç ilişkisini gösteren yasalar koymuştur. Bunlara toplumsal yasalar denir. Örneğin, gelir dağılımının adil olduğu toplumlarda yoksulluk azalır, adaletin olmadığı toplumlarda barış bozulur. Eşitlik ve adalet yoksa toplumda bunalım ve kargaşa ortaya çıkar. Kuraklık sonucunda açlık ve susuzluk yaşayan insanların, yaşanabilir yerlere göç etmesi, tarımsal üretimin azalıp sanayileşmenin artmasıyla köyden kente göçün hızlanması toplumsal yasalara örnek verilebilir.

Bu metinden, aşağıdaki çıkarımlardan hangisine ulaşılamaz?

Soru 9


Zekât verirken akraba ve komşulardan ihtiyaç sahibi olanlara öncelik tanınmalıdır. Zekât verecek kişi; eşi- ne, çocuklarına, torunlarına, annesine, babasına, büuükanne ve büyükbabasına zekât veremez. Çünkü insan, bu kişilere bakmakla yükümlüdür. Bunların dışındaki yakın akrabalara zekât verilebilir. Zekât bir ibadet olduğu için verirken niyet edilmelidir. Zekâtın Allah için verildiği kesinlikle bilinmelidir. Zekât verilecek malın veya paranın, fakirin hakkı olduğu bilinmeli ve onu minnet altında bırakacak, incitecek davranışlardan kaçınılmalıdır. Allah, Kur’an’da, yoksullara karşı şefkatli olunması gerektiğini bir ayette şöyle dile getirmiştir: Öyleyse yetimi sakın üzme. İsteyeni sakın azarlama.

Bu metinden hareketle,

I. Kişi, her istediğine zekât veremez.

II. Zekâtta öncelik, bakmakla yükümlü olunmayan yakın akrabalardır.

III. Zekât verilirken niyet edilmesi gerekir.

IV. Zekât ve sadaka gibi ibadetler insan onuru korunarak yerine getirilmelidir.

çıkarımlarından hangilerine ulaşılabilir?

Soru 10


Çirkin bir iş işledikleri vakit, ‘Biz atalarımızdan böyle gördük.’ derler... (Ârâf suresi, 28. ayet)

Bu ayetten aşağıdaki çıkarımlardan hangisine ulaşılabilir?

Paylaş

Etiketler: