2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 29

2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 29 çöz. LGS Din Kültürü Test ve Denemeleri kategorisi 2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 29 çöz.



2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 29 çöz. LGS Din Kültürü Test ve Denemeleri kategorisi 2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 29 çöz. 2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 29 online çöz

2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 29 Çöz

2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 29 çöz. LGS Din Kültürü Test ve Denemeleri kategorisi 2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 29 çöz. 2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 29 çöz

Online 2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 29 Soruları çöz

Soru 1


Hz. Muhammed’in (sav.) “Sağ elin verdiğini sol el görmesin.” sözü ile aşağıdaki ayetlerden hangisi anlamca örtüşür?

Soru 2


Mehmet Akif Ersoy,

I. 20 Aralık 1873’te İstanbul’da doğdu.

II. Vatanını ve milletini çok seven bir şairdir.

III. Halkalı Baytar Mektebinden birincilikle mezun oldu.

IV. Yazmış olduğu İstiklal Marşı’nı Türk milletine armağan etti.

Mehmet Akif Ersoy’la ilgili numaralanmış cümlelerden hangisi cüzi irade kapsamında değerlendirilmez?

Soru 3


• “Ey insanlar! Hayatınız, mallarınız, haysiyet ve şerefiniz Rabb’inizle buluşacağınız güne kadar kutsal ve saygındır.” (Hadis)

• “Aranızda birbirinizin mallarını haksızlıkla yemeyin…” (Bakara suresi, 188. ayet)

• “Sizin en hayırlınız, ailesine karşı en iyi davrananınızdır.” (Hadis)

Bu ayet ve hadislerin tümü aşağıdaki konulardan hangisine örnek oluşturur?

Soru 4


Buzdolabının icat edilmediği dönemlerde dağların doruklarından buza dönüşen kar parçaları kesilir ve pazarlarda satılırmış. Adamın biri bir gün dağlardan bulup getirdiği buzları satmaya çalışmış ancak pek müşteri çıkmamış. Buz parçaları öğleye doğru erimeye başlayınca endişelenen adam “Sermayesi eriyip giden bu adama acıyın, merhamet edin; bu fakirden buz alan yok mu?” diye bağırmaya başlamış. O sırada öğrencileriyle oradan geçmekte olan bir âlim, öğrencilerine dönerek şöyle demiş: “Buzlarını satmaya çalışan adamın sözlerine dikkat edin. Eriyip giden; aslında sadece buzlar değil, en kıymetli sermayemiz olan zamandır. Zamanın boşu boşuna akıp gitmesine endişe etmeyen ziyandadır.”

Bu metinde önemi vurgulanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5


“Gördün mü o hesap ve ceza gününü yalanlayanı! İşte o; yetimi itip kakan, yoksula yedirmeyi özendirmeyen kimsedir. Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki onlar namazlarını ciddiye almazlar. Onlar (namazlarıyla) gösteriş yaparlar. Ufacık bir yardıma bile engel olurlar.” (Ma’ûn suresi, 1-7. ayetler)

Aşağıdakilerden hangisi bu sureden çıkarılabilecek sonuçlardan biri değildir?

Paylaş

Etiketler: