2024 EKYS Mevzuat Deneme Sınavı 5

2024 EKYS Mevzuat Deneme Sınavı 5 çöz. Müdür Yardımcılığı EKYS Testleri ve Denemeleri kategorisi 2024 EKYS Mevzuat Deneme Sınavı 5 çöz.



2024 EKYS Mevzuat Deneme Sınavı 5 çöz. Müdür Yardımcılığı EKYS Testleri ve Denemeleri kategorisi 2024 EKYS Mevzuat Deneme Sınavı 5 çöz. 2024 EKYS Mevzuat Deneme Sınavı 5 online çöz

2024 EKYS Mevzuat Deneme Sınavı 5 Çöz

2024 EKYS Mevzuat Deneme Sınavı 5 çöz. Müdür Yardımcılığı EKYS Testleri ve Denemeleri kategorisi 2024 EKYS Mevzuat Deneme Sınavı 5 çöz. 2024 EKYS Mevzuat Deneme Sınavı 5 çöz

Online 2024 EKYS Mevzuat Deneme Sınavı 5 Soruları çöz

Soru 1


5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’na göre aşağıdakilerden hangisi iç kontrolün amaçlarından biri değildir?

Soru 2


4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre yetkili merci, soruşturma izni verilmesine veya verilmemesine ilişkin kararını aşağıdakilerden hangisine bildirir?

Soru 3


1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre "Yabancı hükümet ve kuruluşlardan sağlanan veya ülkemiz tarafından yabancılara verilen burslarla, kendi hesabına öğrenim yapmak üzere ülkemize gelen yabancı uyruklu öğrencilere ilişkin görev ve hizmetleri yerine getirmek" Milli Eğitim Bakanlığının hizmet birimlerinden hangisinin görevidir?

Soru 4


657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre, aşağıdakilerden hangisi "Sosyal Haklar ve Yardımlar"dan biri değildir?

Soru 5


657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre memuriyetten çıkarma cezası vermeye yetkili organ aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6


“Çeşitli mesleklerde çalışmakta olanların hizmet içinde ve mesleklerinde gelişmeleri için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmaktır.”

1739 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Temel Kanununa göre yukarıda belirtilen ifade hangi eğitim kapsamına dahildir?

Soru 7


Okul Binaları ve Tesisleri, Eğitim Araç ve Gereçleri ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

Soru 8


222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu’na göre birleştirilmiş sınıflarda bir öğretmene düşen öğrenci sayısı kaçtan fazla olamaz?

Soru 9


1982 Anayasasına göre Bakanlıkların kurulması, kaldırılması, görev ve yetki alanları aşağıdaki normlardan hangisi ile düzenlenir?

Soru 10


1982 Anayasası'na göre devlet organlarının çalışma düzeninden, Türkiye Cumhuriyeti ve ulusun birliğinin temsilinden aşağıdakilerden hangisi sorumludur?

Soru 11


3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun’a göre Türk vatandaşlarının ve Türkiye’de ikamet eden yabancıların kendileri ve kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri konusunda yetkili makamlara yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin safahatı hakkında dilekçe sahiplerine en geç kaç gün içinde gerekçeli olarak cevap verilir?

Soru 12


4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’na göre, hangi seçenekte verilenler sendikaya üye olabilirler?

Soru 13


Görevini kötüye kullandığı iddia edilen bir ortaöğretim okulu müdürü hakkında hangi kanuna göre ön inceleme yaptırılır?

Soru 14


4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre, aşağıdaki mercilerden hangisinin soruşturma izin verme yetkisi yoktur?

Soru 15


1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'na göre aşağıdakilerden hangisi yaygın eğitimin kapsam, amaç ve görevlerinden değildir?

Soru 16


Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı 1 Numaralı Karamamesi'ne göre yurtdışı eğitim ve öğretim kurumlarından alınmış, ilköğretim ve ortaöğretim diploma ve öğrenim belgelerinin derece ve denkliklerine ilişkin ilke kararlarını Bakanın onayına sunmak görevi Milli Eğitim Bakanlığının hangi hizmet birimine aittir?

Paylaş

Etiketler: