2021 Kasım LGS Matematik Örnek Sorular

2021 Kasım LGS Matematik Örnek Sorular çöz. LGS Matematik Testleri ve Denemeleri kategorisi 2021 Kasım LGS Matematik Örnek Sorular çöz.



2021 Kasım LGS Matematik Örnek Sorular çöz. LGS Matematik Testleri ve Denemeleri kategorisi 2021 Kasım LGS Matematik Örnek Sorular çöz. 2021 Kasım LGS Matematik Örnek Sorular online çöz

2021 Kasım LGS Matematik Örnek Sorular Çöz

2021 Kasım LGS Matematik Örnek Sorular çöz. LGS Matematik Testleri ve Denemeleri kategorisi 2021 Kasım LGS Matematik Örnek Sorular çöz. 2021 Kasım LGS Matematik Örnek Sorular çöz

Online 2021 Kasım LGS Matematik Örnek Sorular Soruları çöz

Soru 1


Beren’in her birinde yalnızca madeni 1 TL’lerin bulunduğu iki kumbarası vardır. Bu kumbaralardan birinde 150 adet, diğerinde 90 adet madenî para bulunmaktadır.

2021 LGS kasım matematik soruları çöz

Beren her gün bu kumbaraların birinden diğer kumbaradaki para kadar alıp harcadığında bir süre sonra kumbaralarda kalan para sayıları eşitleniyor.

Buna göre son durumda bir kumbarada kalan para sayısı ile ilgili;

I. Herhangi bir günün sonunda kumbaralarda kalan para sayılarının toplamını tam böler.

II. Herhangi bir günün sonunda kumbaralarda kalan para sayılarının çarpımını tam böler.

III. Herhangi bir günün sonunda kumbaralarda kalan para sayılarının EBOB’udur.

ifadelerinden hangileri doğrudur?

Soru 2


Aşağıda A, B, C ve D markalı dört yazıcı verilmiştir. Bu yazıcıların bir sayfalık tanıtım afişini yazmak için harcadıkları mürekkep miktarları altlarında gösterilmiştir.

2021 LGS kasım matematik soruları çöz

Başlangıçta her birinde eşit miktarlarda mürekkep bulunan bu yazıcıların her biri ile bu afişlerden eşit sayıda yazdırılıyor.

Son durumda A, B, C ve D yazıcılarında kalan mürekkep miktarları litre cinsinden sırasıyla a, b, c ve d olmak üzere aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur?

Soru 3


|a|, 1 veya 1’den büyük, 10’dan küçük bir gerçek sayı ve n bir tam sayı olmak üzere a · 10n gösterimi bilimsel gösterimdir.

Magenta, cyan, sarı renkli boyalar eşit hacimlerde karıştırıldığında elde edilen boyaların renkleri Şekil 1’de gösterilmiştir. Kare biçimindeki bir duvar kenar uzunlukları metre cinsinden birer doğal sayı olan dört bölgeye Şekil 2’deki gibi ayrılmıştır. Bu bölgelerden B bölgesi karesel, diğerleri ise dikdörtgensel bölgelerdir.

2021 LGS kasım matematik soruları çöz

Bu duvar her bir bölgesi farklı renk olacak biçimde mavi, kırmızı, yeşil ve siyah renklerinden birine, her 1 metrekare için 3.10–7 metreküp boya kullanılarak boyanacaktır.

Bu boyama işlemi en az miktarda sarı boya kullanılarak gerçekleştirileceğine göre, kullanılacak sarı boya miktarının metreküp cinsinden bilimsel gösterimi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4


Bir ondalık gösterimin, basamak değerleri toplamı şeklinde yazılmasına ondalık gösterimin çözümlenmesi denir.

Ondalık gösterim çözümlemelerinde, 10’un tam sayı kuvvetleri soldan sağa doğru azalarak devam etmektedir.

Aşağıda farklı mobilya türlerinin birer adedini kaplatmak için kullanılan kumaşların metre cinsinden uzunluklarının çözümlenmiş hâli verilmiştir.

2021 LGS kasım matematik soruları çöz

Birer adet tekli, ikili ve üçlü koltuk ile altı adet sandalyeyi kaplatmak isteyen Serdar Bey 60 metre kumaş almıştır.

Bu mobilyaların kaplama işlemi tamamlandıktan sonra kalan kumaşın metre cinsinden uzunluğunun çözümlenmiş hali aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5


Aşağıda kenar uzunlukları santimetre cinsinden birer doğal sayı ve her bir kenar uzunluğu 60 cm’den kısa olan dikdörtgen şeklinde bir karton gösterilmiştir. Bu kartonun kenarlarından birinin santimetre cinsinden uzunluğunun farklı asal çarpanlarının toplamı 10, diğer kenarının santimetre cinsinden uzunluğunun farklı asal çarpanlarının toplamı 15’tir.

2021 LGS kasım matematik soruları çöz

Buna göre bu kartonun çevresinin uzunluğu en fazla kaç santimetredir?

Soru 6


2021 LGS kasım matematik soruları çöz

Şekilde gösterilen A ve B komşu ülkelerinin şu andaki nüfusları eşittir. Bu ülkelerden A’nın nüfusu her 25 yılda bir, B’nin nüfusu ise her 40 yılda bir 2 katına çıkmaktadır.

2021 LGS kasım matematik soruları çöz

Buna göre kaç yıl sonra A’nın nüfusu B’nin nüfusunun 64 katı olur?

Soru 7


2021 LGS kasım matematik soruları çöz

Aşağıdaki şekilde birbirine paralel olan A ile B yolları ve bu yollar arasında kalan araziler verilmiştir. Bu arazilerden kare biçiminde olan üç arazinin alanları şekilde gösterilmiştir.

2021 LGS kasım matematik soruları çöz

A ve B yolları arasındaki bağlantıyı sağlayacak bir yol yapılması planlanmaktadır.

Yapılabilecek en kısa yolun hektometre cinsinden uzunluğuna en yakın doğal sayı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9


2021 LGS kasım matematik soruları çöz

Bu bilyelerden belirli sayıda alınarak bir terazide tartıldığında toplam kütlenin 19 g ile 20 g arasında ve 20 grama daha yakın olduğu görülmüştür.

Buna göre teraziye konulan mavi bilye sayısı aşağıdakilerden hangisi olamaz?

Paylaş

Etiketler: