2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı I

2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı I çöz. KPSS Öğrenme Psikolojisi Testleri ve Denemeleri kategorisi 2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı I çöz.



2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı I çöz. KPSS Öğrenme Psikolojisi Testleri ve Denemeleri kategorisi 2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı I çöz. 2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı I online çöz

2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı I Çöz

2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı I çöz. KPSS Öğrenme Psikolojisi Testleri ve Denemeleri kategorisi 2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı I çöz. 2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı I çöz

Online 2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı I Soruları çöz

Soru 1


Gireceği matematik sınavından çok korkan Büşra'ya etütteki öğretmeni bir kolye vererek Büşra'ya "Al bu kolye senin olsun, bu kolye bana hep uğur getirmiştir." demiştir. Bunun üzerine Büşra matematik sınavına etüt öğretmeninin verdiği kolye ile girmiş, matematik sınavından yüksek not almıştır. Bundan sonra da bu kolyenin kendisine uğur getirdiğini düşünerek, diğer derslerin sınavlarına da aynı kolyeyi takarak girmiştir.

Büşra'nın, kolyenin kendisine uğur getirdiğini düşünmesi aşağıdakilerden hangisi ile açıklanır?

Soru 2


Metin, geometri dersini sevmemektedir. Çünkü yaptığı her çalışma başarısızlıkla sonuçlanmış ve bu nedenle de artık matematik dersini anlamadığını, başarılı olamayacağını düşünerek geometri dersine çalışmamaktadır.

Geometri öğretmeni, Metin'in öğrenilmiş çaresizlik durumunu ortadan kaldınnaya yönelik neler yapmalıdır?

Soru 3


16 yaşındaki Aslı'nın, kendisinden 6 yaş büyük olan ve üniversiteyi bitiren ablasının, düzenli ve sistemli çalışarak öğretmenlerinin, anne ve babasının takdirini kazandığını gönnesi ve ablasını kendisine örnek alması aşağıdaki sosyal öğrenme kavramlarından hangisiyle açıklanabilir?

Soru 4


Bir arkadaşınıza gittiğinizde size ikram ettiği elmalı keki çok iyi yaptığını, hiç böylesini yemediğinizi söylerseniz ve sizi tekrar davet ettiğinde yine aynı keki ikram ederse ve siz aynı övücü sözlerinize devam ederseniz, arkadaşınızın bundan sonraki davetlerinde size aynı keki yapma olasılığı artar.

Açıklamaya göre "övücü sözler" davranışçı öğrenme kuramına göre aşağıdaki hangi temel kavramı ifade etmektedir?

Soru 5


Yaşadığı semtte bulunan çocuk hastanesine götürülen ve burada bir hemşirenin kendisine ağladığı için bağırması nedeniyle üzülen Tuğba, bu olaydan sonra hemşireleri görünce üzülmeye başlamıştır. Yıllar sonra hastaneye gittiği birgün bir hemşirenin kendisiyle ilgilenmesi ve iyi davranması sonucu Tuğba artık hemşireleri görünce üzülmemeye, hatta onları görünce sevinmeye başlamıştır.

Tuğba'nın bu durumu aşağıdakilerden hangisiyle açıklanabilir?

Soru 6


Sınıfta parmak kaldıran bir öğrencinin bu davranışı göstermesinin ardından neyin geleceğiyle ilgili bir öngörüsünün bulunması Tolman'a göre davranışa yön veren etmenlerden hangisiyle açıklanabilir?

Soru 7


Derse hazırlıklı gelip öğretmeninin olumlu tutumu ile karşılaşan ve konuları daha iyi anlamaya başlayan öğrencinin, derslere eskisine oranla daha sık hazırlıklı gelmesi aşağıdakilerden hangisine bir örnektir?

Soru 8


Okulda ilk günlerde matematik öğretmeninin katı ve olumsuz tutumları nedeniyle Kerem matematik dersinden korkmaya başlamıştır. Ancak ilerleyen günlerde öğretmenin olumsuz tutumları ile karşılaşmaması nedeniyle bu korku giderek azalmış ve sonuçta ortadan kalkmıştır.

Kerem'de matematik korkusunun oluşması ile bu korkunun zayıflayarak ortadan kalkması aşağıdakilerden hangisinde verilen süreçlerle açıklanabilir?

Soru 9


Çocukların davranışları aslında ailelerin bir yansımasıdır. Çünkü, çocuklar anne babalarının birbirlerine karşı davranışlarını görerek, nasıl davranmaları gerektiğini öğrenirler. Toplumda söylenen "Anasına bak kızını al! Kenarına bak bezini al!" sözünün kaynağı bu gerçekliktir.

Paragrafta vurgulanan öğrenme yolu aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10


Meltem, duran arabanın içindeyken yanda hareket eden arabaları gördüğünde içinde durduğu arabanın geri gittiğini zannetmiştir.

Bu durum aşağıdaki kavramlardan hangisi ile açıklanabilir?

Soru 11


Bozuk yiyecek yiyen her bireyde mide bulantısı tepkisi görülür. Ancak bu bireylere bir müzik dinlettirilir ve hemen ardından bozuk yiyecek yemeleri sağlanırsa bir süre sonra bireyler bu müziği dinlerken de mide bulantısı tepkisini göstermeye başlayacaklardır.

Yukarıda verilen tepkisel koşullanma örneğine ilişkin aşağıdaki açıklamalardan hangisi yanlıştır?

Soru 12


Bir öğrencinin öğretmenini görünce mutlu olması hangi öğrenme türüne örnektir?

Soru 13


Aşağıdakilerden hangisinde ikincil pekiştireç kullanılmıştır?

Soru 14


Araba kazası geçiren Kemal'in, tekrar kaza geçirme korkusu nedeniyle arabaların yoğun olduğu yollardan gitmemesi ve yolunu uzatması aşağıdakilerden hangisiyle açıklanabilir?

Soru 15


Birçok problem çözme yolu vardır. Örneğin; bazen saatlerce uğraştığınız bir problemin çözümünü ilişkisel olarak birdenbire çözersiniz.

Burada söz edilen öğrenme yolu aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16


Aşağıdakilerden hangisi Gestalt psikolojisinin ilkeleri arasında yer almamaktadır?

Paylaş

Etiketler: