2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı II

2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı II çöz. KPSS Öğrenme Psikolojisi Testleri ve Denemeleri kategorisi 2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı II çöz.



2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı II çöz. KPSS Öğrenme Psikolojisi Testleri ve Denemeleri kategorisi 2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı II çöz. 2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı II online çöz

2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı II Çöz

2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı II çöz. KPSS Öğrenme Psikolojisi Testleri ve Denemeleri kategorisi 2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı II çöz. 2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı II çöz

Online 2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı II Soruları çöz

Soru 1


Sabahları arabasıyla işe giden Şener Bey, trafiğin yoğun olması ve trafik zorbalığı yüzünden artık arabasıyla işe gitmekten vazgeçer. Toplu taşıma araçlarını kullanarak işe gitmeyi deneyen Şener Bey, bu sefer de araçların çok kalabalık olması nedeniyle ya ayakta işe gider ya da toplu taşıma araçlarına binemediğinden işine geç kalır. Bu durumu değerlendiren Şener Bey, en akıllıca tercihin yine kendi arabasıyla gitmek olduğuna kanaat getirir ve trafik çok sıkışık da olsa işe kendi arabasıyla gitmeye başlar.

Buna göre anlatılan olayda, aşağıdaki kavramlardan hangisine örnek oluşturacak bir durum yaşanmamıştır?

Soru 2


Aşağıdakilerden hangisi öğrenme ürünü olan bir davranış değildir?

Soru 3


Aşağıdakilerden hangisinde, organizmadaki güdülenme durumunun kesin olarak "sosyal süreçlerden" kaynaklandığı söylenebilir?

Soru 4


Üniversite sınavına bir yıl boyunca çok çalışan Ayşe, iyi bir bölümü kazanabilecek puanı alabileceğini düşünmektedir. Fakat sınav sırasında çok heyecanlandığı için istediği sonucu elde edemez ve arkadaşlarına seneye sınava hazırlanmak istemediğini söyler.

Tolman'ın öğrenme kuramma göre bu parça ile ilgili aşağıdaki yorumlardan hangisi yapılamaz?

Soru 5


Bilgi işlem kuramı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

Soru 6


Bir öğrenme materyalinin öğrenilmesinde ardışık bir sıranın gerektirdiği öğrenmeye dizisel öğrenme denir.

Buna göre aşağıdakilerden hangisi, dizisel öğrenmeye örnek oluşturur?

Soru 7


Buzdolabı ile duvar arasında sıkışan kavanoz kapağını almak için oklava ile birçok denemeler yapan Şeyma Hanım, başarılı olamaz. Bulaşıkları yıkarken bir yandan da kapağı nasıl alacağını düşünen Şeyma Hanım, bir ara yıkadığı maşaya dikkatli bir şekilde bakar ve maşayla buzdolabı ile duvar arasına sıkışan kapağı kolaylıkla alır.

Şeyma Hanım'ın karşılaştığı problemi bu şekilde çözebilmesi aşağıdaki kavramlardan hangisiyle açıklanabilir?

Soru 8


Murat, telefonuna bankalardan ve çeşitli GSM şirketlerinden gelen mesajlardan artık bunalmıştır. Hatta daha mesaj gelir gelmez, sese karşı bile olumsuz tepkiler vermektedir.

Buna göre Murat'ın yaşadığı bu durum aşağıdakilerden hangisiyle açıklanır?

Soru 9


Şekerli ve tuzlu yemeklerden hoşlanan Sinan Bey, bir gün rahatsızlanıp hastaneye kaldırılır. Doktor kendisinde şeker ve tansiyon hastalıklarının olduğunu, bunun en büyük düşmanının ise tuzlu ve şekerli yiyecekler olduğunu söyler. Bu olaydan sonra Sinan Bey tuzlu ve şekerli yiyeceklerden kaçınırken, sebzeli hafif yemekleri tercih eder ve kendisini daha sağlıklı hisseder.

Buna göre Sinan Bey'in tuzlu ve şekerli yiyecekleri yememesi ve sebzeli hafif yemekleri tercih etmesi aşağıdaki kavramlardan hangisiyle açıklanabilir?

Soru 10


Profesör, insan felsefesi dersinde insanı anlatırken Epiktetos'a ait şu sözü kullanır: "At şarkı söyleyememekten mutsuz mudur? Hayır, koşamadığı zaman mutsuzdur. Köpek uçamamaktan mutsuz mudur? Hayır, duyumsamaz olduğu zaman mutsuzdur ... İnsan aslanları boğazlayamamaktan ve olağanüstü şeyleri yapamamaktan mutsuz mudur? Hayır insan bunun için yaratılmış değildir. O ancak adaletini, "sevgisini" yitirdiği zaman, "tanrıların" onun ruhunda yarattığı tanrısal özellikler yok olduğu zaman mutsuzdur ... "

Epiktetos'un bu sözü öğrenmeyi etkileyen faktörlerden hangisiyle ilişkilendirilebilir?

Soru 11


Fehim Bey, evine gelen yüksek doğalgaz faturalarından bıkmıştır. Ne kadar idare etse de çok yüksek bir fatura gelmektedir. Bu yüzden evdeki doğalgaz sobasını kaldırıp yerine eskiden kullandığı kömür sobasını kurar. Artık eskiye göre hem dörtte bir oranında fatura ödemekte hem de daha iyi ısındığını düşünmektedir.

Buna göre Fehim Bey'in yüksek fatura ödememek için kömür sobası kullanmaya devam etmesi aşağıdakilerden hangisiyle açıklanabilir?

Soru 12


I. İnsan davranışlarını tayin eden en önemli gerçek, onun kendini algılayış biçimidir.

II. Öğretmenin, objektifliğini kaybetmeden kendisini öğrencisinin yerine koyarak onun duygularını anlayabilmesi gerekir.

III. Her insan, kendisi için sunulan doğrulara ulaşmaya çalışmalıdır.

Yukarıdakilerden hangileri İnsancıl kuram için söylenebilir?

Soru 13


Belediye otobüsüyle yolculuk yaparken "Cep telefonu ile konuşmayınız." yazısını gören Selin, telefonuyla konuşmaktan kaçınır. Ancak bir yolcunun telefonla konuştuğunu ve şoförün ya da diğer yolcuların konuşan kişiyi uyarmadığını görünce, Selin de telefonunu açıp konuşmaya başlar.

Buna göre Selin'in davranışı sosyal öğrenme kuramının hangi kavramıyla açıklanır?

Soru 14


Kendisine ceza kesen sivil kıyafetli trafik polisiyle tartışan Kenan, daha sonra vitrinde gördüğü polis kıyafeti karşısında da gerildiğini fark eder.

Kenan'ın vitrinde gördüğü polis kıyafeti karşısında da gerilmesi aşağıdakilerden hangisiyle açıklanabilir?

Soru 15


118 kilo olan Sevgi, kilo vereceğine inanmaktadır. Bir gün arkadaşlarının ısrarı ile rejim yapmaya başlayan Sevgi, bir haftada 250 gram verebilmiştir. Birkaç hafta rejime devam ettikten sonra böyle giderse istediği kiloya yıllar sonra ulaşabileceğini düşünen Sevgi, asla kilo veremeyeceğini düşünerek rejim yapmaktan vazgeçer. Buna göre

Sevgi'nin rejim yapmaktan vazgeçmesi aşağıdakilerden hangisiyle açıklanır?

Soru 16


Ailesiyle birlikte pikniğe giden küçük Sertan, uzandığı çimenlerden kendisine doğru gelen yılanı görünce çok korkar. Bu olaydan sonra babasının salıncak kurmak için arabasının bagajından çıkardığı halatı görünce de korkar.

Buna göre Sertan'ın salıncak kurmak için çıkarılan halattan da korkması şartlanma yoluyla öğrenme kavramlarından hangisiyle açıklanabilir?

Paylaş

Etiketler: