2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı VIII

2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı VIII çöz. KPSS Öğrenme Psikolojisi Testleri ve Denemeleri kategorisi 2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı VIII çöz.



2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı VIII çöz. KPSS Öğrenme Psikolojisi Testleri ve Denemeleri kategorisi 2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı VIII çöz. 2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı VIII online çöz

2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı VIII Çöz

2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı VIII çöz. KPSS Öğrenme Psikolojisi Testleri ve Denemeleri kategorisi 2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı VIII çöz. 2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı VIII çöz

Online 2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı VIII Soruları çöz

Soru 1


Aşağıdakilerden hangisi öğrenme yoluyla kazanılan davranışlardan değildir?

Soru 2


Sınıfta sürekli başkalarını rahatsız eden bir öğrenciyle ilgili olarak öğretmeni rehberlik servisiyle konuşmuş ve en uygun yolun bu davranışları görmezden gelme olduğuna karar verilmiştir. Bu yöntemle öğrencinin istenmedik davranışları bir süreliğine ortadan kalkmış ancak daha sonra tekrar görülmüştür.

Bunun temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3


Okulda Matematik öğretmeninin kendisini anlamadığım görüp "Bu okulun öğretmenleri kimseyi anlamıyor" sonucuna varan bir öğrencinin durumu aşağıdaki kavramlardan hangisi ile açıklanır?

Soru 4


Aralarında mantıklı bir bağ olmaksızın tesadüfen pekiştirilerek edinilip gelişen davranışlar edimsel koşullama da nasıl adlandırılır?

Soru 5


Annesi ile markette dolaşan Semih sessiz dolaştığı ve annesini takip ettiği için annesi ona oyuncak reyonundan istediği bir oyuncağı almıştır.

Annenin kullandığı yöntem aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6


Son dönemlerde bazı bakanlıklar piyasa araştırması yaptıktan sonra kurallara uymayan kurum ve kuruluşları medya yoluyla teşhir etmektedir. Yapılan araştırmalarda, bakanlıkların bu tutumu neticesinde kurallara uymama, uygunsuz işlemler yapma gibi istenmeyen durumların çok hızlı bir şekilde ortadan kalktığı gözlenmiştir.

Buna göre bakanlıkların yaptığı işlemlerin,

I. ceza

II. tepkinin bedeli

III. dolaylı ceza

IV. sönme

kavramlarından hangilerine yönelik olduğu söylenebilir?

Soru 7


"Bebeğe mama hazırlayan anne biberonu her eline aldığında bebek sanki mama yiyecekmiş gibi heyecanlanmaktadır.

"Bu koşullanmada biberon;

I. Koşulsuz uyarıcı

ll. Nötr uyarıcı

III. Koşullu uyarıcı

öğelerinden hangisi veya hangileri ile ifade edilir?

Soru 8


Bir kedinin kendisini tırmalaması sonucu kedilerden çok korkan Sinem'e sevimli, sakin bir kedi gösterilmiş, Sinem kedileri sevmeye başlamıştır.

Kedilerden korkan Sinem'e sevimli bir kedi gösterilerek kedi korkusunun kedi sevgisine dönüştürülmesi aşağıdaki kavramlardan hangisi ile açıklanır?

Soru 9


Evdeki masanın üzerindeki tozu aldığında annesinin kendisine bilgisayar oynaması için izin verdiğini gören bir çocuğun ertesi gün tekrar masanın tozunu almasını aşağıdaki öğrenme kuramlarından hangisi en iyi açıklar?

Soru 10


Her gün düzenli olarak ödevini yapan bir öğrenci öğretmeninin ödevleri kontrol etmediğini gördüğünde bir süre sonra ödev yapmayı bırakmıştır.

Bu öğrencinin davranışı edimsel koşullama ilkelerinden hangisine bir örnektir?

Soru 11


Dört yaşındaki bir kız çocuğu saçlarına 17 yaşındaki komşunun kızının saçlarına benzer bir şekil vermeye çalışmaktadır.

Bu kızın davranışı aşağıdaki öğrenme yaklaşımlarından hangisi ile açıklar?

Soru 12


Hava yolu ile seyahat etmeyi sevmeyen Hale, hava alanına giden yolda ve hava alanı tabelasını gördüğünde olumsuz tepki göstermektedir.

Hale'nin birden fazla uyarıcıya olumsuz tepki vermesi aşağıdaki kavramlardan hangisi ile açıklanır?

Soru 13


Cep telefonunun modeli çok eski olduğu için telefonunu değiştirmeyi düşünen Ali Bey arkadaşı Ahmet Beyle yolda yürürken nerede bir cep telefonu bayisi görse o tarafa yönelmektedir.

Bu durum aşağıdakilerden hangisi ile açıklanır?

Soru 14


Aşağıdakilerden hangisi ceza ile ilgili yanlış bir ifadedir?

Soru 15


Bir öğrencinin çocukken katıldığı doğum günü kutlamalarına ilişkin olayları kaydettiği bellek hangisidir?

Soru 16


Gestalt kuramcılara göre "birbirine yakın olan uyarıcıların algısal alanımızda birlikte gruplandırılması eğilimi"ni açıklayan algı yasası hangisidir?

Paylaş

Etiketler: