2021 Mayıs LGS Türkçe Örnek Sorular

2021 Mayıs LGS Türkçe Örnek Sorular çöz. LGS Türkçe Testleri ve Denemeleri kategorisi 2021 Mayıs LGS Türkçe Örnek Sorular çöz.



2021 Mayıs LGS Türkçe Örnek Sorular çöz. LGS Türkçe Testleri ve Denemeleri kategorisi 2021 Mayıs LGS Türkçe Örnek Sorular çöz. 2021 Mayıs LGS Türkçe Örnek Sorular online çöz

2021 Mayıs LGS Türkçe Örnek Sorular Çöz

2021 Mayıs LGS Türkçe Örnek Sorular çöz. LGS Türkçe Testleri ve Denemeleri kategorisi 2021 Mayıs LGS Türkçe Örnek Sorular çöz. 2021 Mayıs LGS Türkçe Örnek Sorular çöz

Online 2021 Mayıs LGS Türkçe Örnek Sorular Soruları çöz

Soru 1


Ünlü bir yazar arkadaşıma rastladım Kadıköy İskelesi’nde. “Ne var, ne yok; yine hikâye yazıyor musun?” dedim. O, yazmayı bırakmadığını kendine has üslubuyla şöyle ifade etti: “Hayır, yaşıyorum.”

Aşağıdaki cümlelerden hangisi bu metindeki "Hayır, yaşıyorum." ifadeyle anlatılmak isteneni karşılamaktadır?

Soru 2


İlk kez karşılaştığımız insanların bazılarına çok kısa sürede güvenirken kimilerini - - - - buluruz. Bir araştırma, bu farklı tepkilerde insanların - - - - etkili olduğunu ortaya çıkarmış. Araştırma kapsamında katılımcılara hem gerçek hem de bilgisayarda çizilmiş yüzler gösterilmiş ve bu sırada katılımcıların sinirsel tepkileri incelenmiş. İncelemeler sırasında, elmacık kemikleri belirgin ve geniş çeneli insanları gören katılımcıların beyinlerinde olumlu tepkiler oluştuğu görülmüş. Dolayısıyla bu yüz özelliklerine sahip insanların daha güvenilir bulunduğu sonucuna varılmış.

Bu parçada boş bırakılan yerlere aşağıdakilerin hangisinde verilenler sırasıyla getirilmelidir?

Soru 3


Aşağıdakilerden hangisi “İnsan neden okur?” sorusunun cevabıdır?

Soru 4


Tereddüt, olumsuza yakın kararsızlık hâlidir. Kabulden çok, redde yakındır. Zamana yayılan her irade; kabulün düşmanı, reddin dostudur.

Aşağıdakilerden hangisi bu metinde sözü edilen tereddüt hâline örnek olabilir?

Soru 5


Doğaya beğenisini katan insan, onu sanata dönüştürür. Sanatçı, doğaya yeni bir bakış getiren insandır. Eserini ortaya koyduktan sonra artık iki dünyayla yüz yüzedir: gördüğü dünya ve gösterdiği dünya. Picasso “Resim senin benden istediğin değil, benim sana verdiğimdir.” derken de bu duruma vurgu yapmıştır.

Bu parçada Picasso, sanatçıyla ilgili aşağıdakilerden hangisini vurgulamıştır?

Soru 6


Kulakları sağır eden bir sessizliğin içinde bulut bulut parçalanmış gökyüzünü seyrediyorum. Bulutlar mı üstüme koşuyor yoksa ben mi bulutların gölgesindeyim, kestirmek mümkün değil. Güneş, saklambaç oynarcasına arada bir ortaya çıkıyor.

Bu parçayla ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

Soru 7


Bazı meyve fidanlarının aşağıdaki kurallara göre dikilmesi gerekmektedir:

• Elma, armut ve ayva yukarıdan aşağıya aynı hizada olacaktır.

• Kayısı, kiraz ve erik birbirine çapraz olacaktır.

• Ceviz, badem ve fındık bahçenin köşelerinde olacaktır.

Fidanların bahçeye şu şekilde dikildiği görülmüştür.

Nisan Lgs türkçe örnek sorular soru 7

Buna göre fidanların kurallara uygun dikilmesi için aşağıdaki değişikliklerden hangisi yapılmalıdır?

Soru 8


I. Kavurucu sıcaklıktaki çöllerde su içmeden yüzlerce kilometre yol katedebilen develer, hörgüçlerinde su değil yağ depolar. Uzun yolculuklar sırasında bu yağ dokusu kullanıldıkça bir miktar su açığa çıksa da develer susuzlukla mücadelede güçlerini vücutlarının diğer uyum becerilerinden alır.

II. Diğer canlılarda yağ, vücudun farklı yerlerine yayılarak depolanırken develerde yağın tek bir bölgede toplanması onların daha az terlemelerini sağlar. Gündüz aldıkları ısının bir kısmını gece serinliğinde kaybetmeleri de su tasarrufuna katkıda bulunur. On dakika gibi kısa bir sürede yüz litreden fazla su içebilen develer bu suyu midelerinin üst kısmında bekleterek gerektiğinde dolaşıma azar azar dâhil eder.

II numaralı metinle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

Soru 9


Akıllı telefonlar, her geçen gün gelişerek hayatımızı kolaylaştırsa da bazı sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Bu sorunların en önemli sebebi ise akıllı telefonların yaydığı radyasyon. Her telefonun yaydığı radyasyon değeri (SAR değeri) birbirinden farklı olmakla birlikte cep telefonu ile geçirilen süre, telefon görüşmelerinde kulaklık kullanılması ve telefonun sinyal gücünün seviyesi gibi değişkenler de radyasyona maruz kalma düzeyini etkiliyor.

Bu metne göre,

I. SAR değeri düşük telefonlar tercih edilmelidir.

II. Telefon kullanılırken boyun ve bel duruşuna dikkat edilmelidir.

III. Telefon, kullanılmadığı zamanlarda vücuttan uzak tutulmalıdır.

önerilerinden hangileri sözü edilen tehlikeye yönelik bir çözüm olabilir?

Soru 10


Aşağıda üç farklı kaplumbağanın üstten görünüşü verilmiştir. Bu kaplumbağaların üzerindeki benek sayısı arttıkça hızları azalmakta, yaşları artmaktadır. Benekler azaldıkça dalış yetenekleri de artmaktadır.

Nisan Lgs türkçe örnek sorular soru 10

Bu kaplumbağalarla ilgili,

I. Dalış yeteneği en düşük olan, birinci kaplumbağadır.

II. En hızlı hareket edebilen, ikinci kaplumbağadır.

III. En yaşlı kaplumbağa, üçüncü kaplumbağadır.

IV. Dalış yeteneği en fazla olan, en genç kaplumbağadır.

çıkarımlarından hangileri doğrudur?

Paylaş

Etiketler: