2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 11

2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 11 çöz. LGS Din Kültürü Test ve Denemeleri kategorisi 2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 11 çöz.



2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 11 çöz. LGS Din Kültürü Test ve Denemeleri kategorisi 2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 11 çöz. 2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 11 online çöz

2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 11 Çöz

2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 11 çöz. LGS Din Kültürü Test ve Denemeleri kategorisi 2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 11 çöz. 2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 11 çöz

Online 2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 11 Soruları çöz

Soru 1


2018’de hayata geçirilen “Turuncu Bayrak Uygulaması” ile otel ve restoranlardaki ihtiyaç fazlası yemeklerin değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu proje kapsamında gıdaların satın alma, üretim, tüketim, değerlendirme, ayrıştırma ve geri dönüşüm süreçleri düzenlenecek; ayrıca kurulacak Gıda Bankası aracılığıyla fazla yemekler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.

Bu uygulamanın amacı ile aşağıdaki ayetlerden hangisinin mesajı örtüşmektedir?

Soru 2


Mekkeli müşriklerin ileri gelenleri Hz. Muhammed’e (sav.) gelerek “Biz senin yanına geldiğimizde fakir ve zavallı insanları yanından kov. Biz o insanlarla bir arada olmaktan hoşlanmıyoruz. Çünkü biz, toplumun seçkin kişileriyiz.” dediler. Hz. Peygamber onların bu isteğini kabul etmedi.

Bu olay, Hz. Muhammed’in (sav.) aşağıdaki özelliklerinden hangisine örnek oluşturur?

Soru 3


İslam’da “malın korunması ilkesi” gereği - - - - yasaklanmıştır.

Bu cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki kavramlarından hangisi getirilemez?

Soru 4


Meyve ağaçlarının budanma zamanıydı. Babasına yardım eden Ömer, merakla sordu: “Baba! Dalları neden kesiyorsun, yazık değil mi?” Baba, oğluna gülümseyerek şöyle dedi: “Budama işlemi, ağaçlarımızın daha iyi gelişmesi ve verimini artırması için kullandığımız bir yöntemdir. Şöyle ki kestiğimiz yerlerden yeni dallar çıkar, zamanla büyür ve gürleşir. Bu sayede ağaçlarımızdan daha çok ürün alabiliriz.”

Bu metne göre budama işleminin faydaları ile zekât ibadetinin aşağıdaki sonuçlarından hangisi benzeşmektedir?

Soru 5


“Sen onlara Allah’ın lütfu sayesinde yumuşak davrandın. Eğer katı kalpli ve kaba olsaydın onlar etrafından dağılır giderlerdi. Onları affet, onların bağışlanmasını dile; iş hakkında onlara danış, karar verince de Allah’a güven. Doğrusu Allah, kendisine güvenenleri sever.” (Âl-i İmrân suresi, 159. ayet)

Bu ayette aşağıdaki kavramların hangisine vurgu yapılmamıştır?

Paylaş

Etiketler: