2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 21

2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 21 çöz. LGS Din Kültürü Test ve Denemeleri kategorisi 2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 21 çöz.



2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 21 çöz. LGS Din Kültürü Test ve Denemeleri kategorisi 2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 21 çöz. 2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 21 online çöz

2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 21 Çöz

2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 21 çöz. LGS Din Kültürü Test ve Denemeleri kategorisi 2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 21 çöz. 2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 21 çöz

Online 2024 LGS Din Kültürü Deneme Sınavı 21 Soruları çöz

Soru 1


Bu afişte sözü edilen uygulama İslam dininin, korunmasına önem verdiği temel haklardan hangisiyle doğrudan ilgilidir?

2020 LGS Ocak Din Kültürü

Soru 2


“Andolsun zamana ki insan gerçekten ziyan içindedir. Ancak iman edip de salih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler, birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka. (Onlar ziyanda değillerdir.)” (Asr suresi)

Bu sureden,

I. Kötülüklerden Allah’a sığınılmalıdır.

II. İnanma ihtiyacı insanda doğuştan vardır.

III. İnsanların başkalarına karşı sorumlulukları vardır.

IV. İnsan zamanını iyi şeyler yaparak değerlendirmelidir.

yargılarından hangilerine ulaşılabilir?

Soru 3


İslam dini, sadece Allah’a kulluk etmeyi, ona güvenmeyi ve yalnız ondan yardım dilemeyi emreder. Türbe ve yatırlardan medet ummak, dileğin kabulü için ağaçlara bez bağlamak gibi akla ve mantığa uymayan, insanları dinin özünden uzaklaştıran yanlış anlayış ve inanışlardan uzak durulmasını ve dinin yalnızca Allah’a tahsis edilerek ibadet edilmesini öğütler. Bu durum Kur’an-ı Kerim’de şu şekilde ifade edilmiştir: - - - -

Metindeki boşluğa anlam akışına göre aşağıdaki ayetlerden hangisi getirilmelidir?

Soru 4


Bir hükümdar, arkadaşlarıyla birlikte gezmeye çıkmıştı. Yolu üzerindeki bir köyde çok yaşlı bir adamın, tarlasına fidan dikmekle meşgul olduğunu gördü ve yanına gidip şöyle dedi:

– Baba, sen ne diye fidan dikmeye uğraşıyorsun? Maşallah yaşını yaşamışsın, bu diktiğin fidanların meyvesinden belki de yiyemeyeceksin! İhtiyar şöyle cevap verdi:

– Diktiğim fidanların meyvesini benim yemem şart değil, evlat! Biz nasıl bizden öncekilerin diktiği fidanların meyvesinden yiyorsak bizim diktiğimiz fidanların meyvesini de bizden sonrakiler yer.

Bu metindeki yaşlı adamın davranışı, aşağıdaki kavramlardan hangisinin kapsamında değerlendirilir?

Soru 5


Hz. Peygamber Veda Hutbesi’nde Müslümanlara hitaben şöyle buyurmuştur:

“Müminler! Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi kavrayınız! Müslüman, Müslüman’ın kardeşidir ve böylece bütün Müslümanlar kardeştir. Bir Müslüman’a kardeşinin canı da malı da helal olmaz. Fakat malını gönül hoşluğu ile vermişse o başkadır.”

Aşağıdakilerden hangisi Hz. Muhammed’in (sav.) bu sözü söylemekteki amaçlarından biri değildir?

Paylaş

Etiketler: