M.E.B. Görevde Yükselme Sınavı Çıkmış Sorular 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre bölge düzeyinde teşkilatlanan kurum ve kuruluşlarda görev yapan memurlar hakkında soruşturma izni vermeye yetkili olan aşağıdakilerden hangisidir?

Soru

4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre bölge düzeyinde teşkilatlanan kurum ve kuruluşlarda görev yapan memurlar hakkında soruşturma izni vermeye yetkili olan aşağıdakilerden hangisidir?

A) Başbakan

B) İlgili Bakan

C) İnsan Kaynakları Genel Müdürü

D) Kurumun En Üst İdari Amiri

E) Görev Yaptıkları İlin Valisi


Doğru Cevap: Görüntülemek için tıklayınız.


Online Soru: 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre bölge düzeyinde teşkilatlanan kurum ve kuruluşlarda görev yapan memurlar hakkında soruşturma izni vermeye yetkili olan aşağıdakilerden hangisidir?

4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre bölge düzeyinde teşkilatlanan kurum ve kuruluşlarda görev yapan memurlar hakkında soruşturma izni vermeye yetkili olan aşağıdakilerden hangisidir? 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’a göre bölge düzeyinde teşkilatlanan kurum ve kuruluşlarda görev yapan memurlar hakkında soruşturma izni vermeye yetkili olan aşağıdakilerden hangisidir?