4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu Deneme Sınavı 2

4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu Deneme Sınavı 2 çöz. Görevde Yükselme Sınavı Testleri kategorisi 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu Deneme Sınavı 2 çöz.



4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu Deneme Sınavı 2 çöz. Görevde Yükselme Sınavı Testleri kategorisi 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu Deneme Sınavı 2 çöz. 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu Deneme Sınavı 2 online çöz

4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu Deneme Sınavı 2 Çöz

4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu Deneme Sınavı 2 çöz. Görevde Yükselme Sınavı Testleri kategorisi 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu Deneme Sınavı 2 çöz. 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu Deneme Sınavı 2 çöz

Online 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu Deneme Sınavı 2 Soruları çöz

Soru 1


4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu’na göre, “sözleşme türlerine göre fiyat farkı verilebilmesine ilişkin esas ve usulleri tespite” aşağıdakilerden hangisi yetkilidir?

Soru 2


4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu’na göre, isim ve statü değişikliği gereği yapılan devirler hariç olmak üzere, bir sözleşmenin devredildiği tarihi takibeden .......... içinde aynı yüklenici tarafından başka bir sözleşme devredilemez veya devir alınamaz.

Yukarıdaki boşluğu aşağıdakilerden hangisi gelirse ifade doğru olur?

Soru 3


4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu’na göre, müteahhit veya müşteriye;

I. Doğal afetler.

II. Kanuni grev.

III. Genel salgın hastalık.

IV. Kısmi veya genel seferberlik ilânı

gibi mücbir sebeplerle süre uzatımı hakkı verilmesi için yüklenicinin yukarda yazılı mücbir sebebin meydana geldiği tarihi izleyen kaç gün içinde durumu idareye yazılı olarak bildirmelidir?

Soru 4


I. Sözleşmenin bedeli, türü ve süresi,

II. İşin yapılma yeri, teslim etme ve teslim alma şekil ve şartları,

III. Gecikme halinde alınacak cezalar,

IV. İşin adı, niteliği, türü ve miktarı, hizmetlerde iş tanımı

4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu’na göre,düzenlenecek sözleşmelerde yukarıdaki hususların hangilerinin belirtilmesi zorunludur?

Soru 5


4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu’na göre, birim fiyat sözleşme ile yürütülen yapım işlerinde, ........ bu oranı sözleşme bazında % 40'a kadar artırmaya yetkilidir.

Yukarıda boş bırakılan alana aşağıdakilerden hangisi gelirse ifade doğru olur?

Soru 6


4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu’na göre, teslim edilecek mal, hizmet, yapım veya yapılan işin muayene ve kabul işlemleri, idarelerce kurulacak en az kaç kişilik muayene ve kabul komisyonları tarafından yapılması esastır?

Soru 7


4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu’na göre, sözleşmenin devri ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?

Soru 8


I. Mücbir sebepler dışında, ihale dokümanı ve sözleşme hükümlerine uygun olarak taahhüdünü yerine getirmemek,

II. Taahhüdünü yerine getirirken idareye zarar vermek,

III. Sözleşme konusu işin yapılması veya teslimi sırasında hileli malzeme, araç veya usuller kullanmak, fen ve sanat kurallarına aykırı, eksik, hatalı veya kusurlu imalat yapmak,

IV. Hile, vaat, tehdit, nüfuz kullanma, çıkar sağlama, anlaşma, irtikap, rüşvet suretiyle veya başka yollarla sözleşmeye ilişkin işlemlere fesat karıştırmak veya buna teşebbüs etmek.

4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu’na göre, sözleşmenin uygulanması sırasında yukarıda belirtilenlerden fiil veya davranışlardan hangisi/hangilerini yasaktır?

Soru 9


Kamu ihalelerine katılmaktan yasaklı olanlara ait yasaklama kararları, yasaklamayı gerektiren fiil veya davranışın tespit edildiği tarihi izleyen en geç .............. içinde verilir.

4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu’na göre, yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelirse ifade doğru olur?

Soru 10


4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu’na göre, yapım işlerinde yüklenici ve alt yüklenicilerin, yapının fen ve sanat kurallarına uygun olarak yapılmaması, hileli malzeme kullanılması ve benzeri nedenlerle ortaya çıkan zarar ve ziyanı karşılaşmak suretiyle kaç yıl süreyle müteselsilen sorumludur?

Soru 11


4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu’na göre, mal ve hizmet alımlarıyla yapım sözleşmelerinde, öngörülemeyen durumlar nedeniyle bir iş artışının zorunlu olması halinde, artışa konu olan iş için aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

Soru 12


4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu’na göre, kesin teminat ve ek kesin teminatların geri verilmesine ilişkin aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

Soru 13


4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu’na göre, sözleşmenin devrine ilişkin aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

Soru 14


4735 sayılı kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre ihaleye katılma yasakları, sözleşmeyi uygulayan bakanlık veya ilgili veya bağlı bulunulan bakanlık tarafından verilir. Herhangi bir bakanlığın ilgili veya bağlı kuruluşu sayılmayan idarelerde bu idarelerin ihale yetkilileri, il özel idareleri ve belediyeler ile bunlara bağlı birlik, müessese ve işletmelerde ise katılma yasağı aşağıdakilerden hangisi tarafından verilir?

Soru 15


4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'na göre aşağıdakilerden hangisi, mücbir sebebin varlığının kabul edilebilmesi için gereken şartlardan biri değildir?

Paylaş

Etiketler: