4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu Deneme Sınavı 2 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’na göre “Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu” ile ilgili olarak aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

Soru

4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’na göre “Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu” ile ilgili olarak aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

A) Kurul üyelerinin görev süreleri dört yıldır.

B) Görev süresi sona erenler yeniden seçilebilirler.

C) Görev süresi dolmadan görevinden ayrılan üyenin yerine aynı usule göre seçilen üye, yerine seçildiği üyenin görev süresini tamamlamasına gerek yoktur.

D) Kurulun görev ve çalışmalarına ilişkin esas ve usuller Cumhurbaşkanlığınca hazırlanarak yürürlüğe konulacak bir yönetmelikle düzenlenir.

E) Kurulun sekretarya hizmetleri Adalet Bakanlığı tarafından yerine getirilir.


Doğru Cevap: Görüntülemek için tıklayınız.


Online Soru: 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’na göre “Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu” ile ilgili olarak aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’na göre “Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu” ile ilgili olarak aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır? 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’na göre “Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu” ile ilgili olarak aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?