2021 Ocak LGS Türkçe Örnek Sorular 2

Aşağıdakilerin hangisi “Hangi konuda yazarsam yazayım, gördüklerimi kendi ruh süzgecimden geçirmeden okuyucuya sunmam.” diyen bir sanatçıya ait olabilir?

Soru

Aşağıdakilerin hangisi “Hangi konuda yazarsam yazayım, gördüklerimi kendi ruh süzgecimden geçirmeden okuyucuya sunmam.” diyen bir sanatçıya ait olabilir?

A) Berber bir süre baktı kapıdan çıkan adama, sonra tezgâha doğru yürüdü. Elinde tespih olan müşteri, sırası geldiği için koltuğa oturdu. Havlusu, çırağın elinde hazırdı. Berber, bir yandan tezgâhın üzerinde duran usturalardan birini seçmeye çalışıyor, bir yandan da koltukta oturan adama bakıyordu.

B) Arabamı evin önüne park ederken duydum miyavlama seslerini. Başımı camdan uzatınca Tekir’in mahalleye dışarıdan gelen iki kediyi kovaladığını gördüm. Kedilerden sarı tüylüsü bir an dönüp tüylerini kabarttı, anında üzerine yürüdü Tekir. “Dur, Tekir; yapma!” diye bağırdım.

C) Avluya girip duvar kenarına çömeldi. Sırtında deve tüyü çuldan yapılmış kısa bir cepken, bunun altında yıpranmış bir gömlek vardı. Ucunu sağ yanağının üstüne getirdiği kasketi yağ içindeydi. Kasketin yırtık ucundan koyu sarı bir mukavva sarkmıştı. Uzun süre hiç konuşmadan öylece oturdu.

D) Her zamanki yerimizde, bahçedeki çınarın gölgesine kurulan masalardan birinde oturuyorduk. Çınarın kalın dallarını süsleyen iri, yeşil yapraklarda ne bir esinti vardı ne de bir kıpırtı. Koca çınar, heykel misali kaskatı eğilmişti masamızın üzerine. Emel, belki serinletir diye vantilatörü çıkarmıştı bahçeye.

E)


Doğru Cevap: Görüntülemek için tıklayınız.


Online Soru: Aşağıdakilerin hangisi “Hangi konuda yazarsam yazayım, gördüklerimi kendi ruh süzgecimden geçirmeden okuyucuya sunmam.” diyen bir sanatçıya ait olabilir?

Aşağıdakilerin hangisi “Hangi konuda yazarsam yazayım, gördüklerimi kendi ruh süzgecimden geçirmeden okuyucuya sunmam.” diyen bir sanatçıya ait olabilir? Aşağıdakilerin hangisi “Hangi konuda yazarsam yazayım, gördüklerimi kendi ruh süzgecimden geçirmeden okuyucuya sunmam.” diyen bir sanatçıya ait olabilir?