1 No'lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Test V

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre, aşağıda verilenlerden hangisi "Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu"nun görevlerinden biridir?

Soru

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre, aşağıda verilenlerden hangisi "Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu"nun görevlerinden biridir?

A) Araştırma altyapılarıyla ilgili genel strateji çalışmaları yapmak ve bu konuda öncelikleri değerlendirmek.

B) İnternet ortamının ekonomik, ticari ve sosyal hayat ile bilim, eğitim ve kültür alanında etkin, yaygın, kolay erişilebilir olarak kullanımını teşvik edecek politika ve strateji önerileri hazırlamak.

C) Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda bilim ve teknoloji alanında politika önerilerinde bulunmak.

D) Kalite, eşitlik ve etkililik ilkeleri ile milli ve toplumsal değerlere dayalı bir eğitim sistemi oluşturmak amacıyla politika önerileri geliştirmek.

E) Çalışma şartlarının iyileştirilmesine yönelik politika önerileri geliştirmek.


Doğru Cevap: Görüntülemek için tıklayınız.


Online Soru: Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre, aşağıda verilenlerden hangisi "Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu"nun görevlerinden biridir?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre, aşağıda verilenlerden hangisi "Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu"nun görevlerinden biridir? Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre, aşağıda verilenlerden hangisi "Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu"nun görevlerinden biridir?