2024 KPSS Öğrenme Psikolojisi Deneme Sınavı VI

Gestalt kuramının algılama yasaları ve öğrenmeye ilişkin ilkelerinden yararlanarak eğitimcilere aşağıdakilerden hangisi önerilemez?

Soru

Gestalt kuramının algılama yasaları ve öğrenmeye ilişkin ilkelerinden yararlanarak eğitimcilere aşağıdakilerden hangisi önerilemez?

A) Bilginin örgütlü bir bütün olarak yerleştirilebilmesi için öğrencilerin içeriğin yapısını ve öğeleri arasındaki ilişkiyi görmeleri sağlanmalıdır.

B) Algısal örgütleme yasalarından yararlanılarak duyu organlarının hemen hepsinin eğitime katılması sağlanmalıdır.

C) Öğrenmeyi sağlamak için fiziksel çevrenin yanısıra psikolojik çevrenin de düzenlenmesi gerekir,

D) Öğretim programlan öğrenciyi etkin kılacak ve üretici düşünmeye olanak tanıyacak biçimde planlanmalı, uygulanmalı ve değerlendirilmelidir.

E) Davranışlar hiyerarşik olarak sıralanmalı ve yapılma olasılığı yüksek davranışlar kullanılarak yapılma olasılığı düşük davranışlar yaptırılmalıdır.


Doğru Cevap: Görüntülemek için tıklayınız.


Online Soru: Gestalt kuramının algılama yasaları ve öğrenmeye ilişkin ilkelerinden yararlanarak eğitimcilere aşağıdakilerden hangisi önerilemez?

Gestalt kuramının algılama yasaları ve öğrenmeye ilişkin ilkelerinden yararlanarak eğitimcilere aşağıdakilerden hangisi önerilemez? Gestalt kuramının algılama yasaları ve öğrenmeye ilişkin ilkelerinden yararlanarak eğitimcilere aşağıdakilerden hangisi önerilemez?