2023 Nisan LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Örnek Sorular

2023 Nisan LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Örnek Sorular çöz. LGS Din Kültürü Test ve Denemeleri kategorisi 2023 Nisan LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Örnek Sorular çöz.



2023 Nisan LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Örnek Sorular çöz. LGS Din Kültürü Test ve Denemeleri kategorisi 2023 Nisan LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Örnek Sorular çöz. 2023 Nisan LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Örnek Sorular online çöz

2023 Nisan LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Örnek Sorular Çöz

2023 Nisan LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Örnek Sorular çöz. LGS Din Kültürü Test ve Denemeleri kategorisi 2023 Nisan LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Örnek Sorular çöz. 2023 Nisan LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Örnek Sorular çöz

Online 2023 Nisan LGS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Örnek Sorular Soruları çöz

Soru 1


“Biz, seçimlerimizde cüzi irade ile birlikte külli iradeyi de hesaba katarız.” cümlesini okuyan Emre, bu cümlede geçen kavramları araştırır. Külli iradenin, Allah’ın her şeyi içine alan mutlak ve sınırsız iradesi olduğunu; cüzi iradenin ise insana verilen özgürlük ve tercih etme kabiliyeti olduğunu öğrenir.

Emre, sözü edilen cümle ile;

I. akıl,

II. emek,

III. tevekkül

kavramlarından hangileri arasında bağ kurabilir?

Soru 2


Müslüman bir kişi, temel ihtiyaçlarını karşıladıktan ve varsa borçlarını ödedikten sonra nisap miktarı mala sahipse zekât vermekle sorumlu olur.

Bu cümleden aşağıdakilerin hangisine ulaşılamaz?

Soru 3


Sürdürülebilirlik; doğal çevreyi ve kaynakları, gelecek nesillerin haklarını gözeterek kullanma ilkesidir.

Aşağıdaki hadislerin hangisinde bu ilkeye yönelik bir hatırlatma yer almaz?

Soru 4


İslam dininde, satılan maldaki kusuru gizlemek ve bu kusuru görmemesi için müşterinin dikkatini başka yönlere çekmek hoş görülmemiştir. Konu ile ilgili Hz. Muhammed (sav.), “Alışveriş yapanlar, eğer dürüst davranır ve malın kusurunu açıkça söylerse alışverişleri bereketlenir. Fakat kusuru gizler ve yalan söylerse yaptıkları alışverişin bereketi gider.” buyurarak bu konuda özenli olunmasına dikkat çekmiştir.

Aşağıdakilerin hangisi bu metinde sözü edilen yaklaşım ile ilişkilendirilemez?

Soru 5


Hz. Muhammed (sav.), olumsuz ve kötümser bir yaşam algısı barındıran uğursuzluk düşüncesinden hoşlanmazdı. Bunun yerine olayları iyimser bir bakış açısıyla hayırlı ve uğurlu saymayı tercih ederdi. Çevresindeki insanları da bunun gibi boş ve asılsız düşüncelerden arındırmaya çalışırdı.

Hz. Muhammed’in (sav.), bu tutumu ile;

I. hurafelere karşı farkındalık kazandırma,

II. olayların yapıcı bir anlayışla değerlendirilmesini sağlama,

III. davranışlarda ihlaslı olmanın önemini vurgulama

amaçlarından hangilerini benimsediği söylenebilir?

Paylaş

Etiketler: