Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Deneme Sınavı 2 Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’e göre belgenin “İmza” bölümü ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Soru

Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’e göre belgenin “İmza” bölümü ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) İmza, ad ve soyadın üzerinde bırakılan boşluğa atılır. El yazısıyla atılan imza, kaybolmayacak ve kâğıda işlemesini sağlayacak kalemle atılır.

B) Unvan, ad ve soyadın altına ilk harfleri büyük diğerleri küçük harflerle yazılır. Akademik unvanlar veya rütbeler adın ön tarafına ya da bir satır altına ilk harfleri büyük diğerleri küçük harflerle açık ya da kısaltılarak yazılabilir.

C) Belgenin ikiden fazla yetkili tarafından imzalanması durumunda en üst unvan sahibinin adı, soyadı, unvanı ve imzası en solda olmak üzere yetkililer unvan sırasına göre soldan sağa doğru sıralanır.

D) Belgeyi, imza yetkisi devredilen makam imzaladığında, imzalayanın adı ve soyadı ikinci satıra, yetki devreden makamı gösteren “Başbakan a.”, “Bakan a.”, “Müsteşar a.”, “Vali a.” biçimindeki ibare birinci satıra, imzalayan makamın unvanı ise üçüncü satıra yazılır.

E) Üst yazıya ilişkin olarak idare tarafından hazırlanan ve fiziksel ortamda hazırlanmış rapor ya da benzeri bir belge haricindeki ekler, imza sahibi ya da imza sahiplerinden en az biri tarafından imzalanır ya da paraflanır veyahut paraf zincirinde yer alanların en az biri tarafından paraflanır.


Doğru Cevap: Görüntülemek için tıklayınız.


Online Soru: Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’e göre belgenin “İmza” bölümü ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’e göre belgenin “İmza” bölümü ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’e göre belgenin “İmza” bölümü ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?